de voor- en nadelen van elektrisch varen!

Elektrische of verbrandings -moteren van Evensdesign boten?

Elektrisch varen met een elektroboot is uiteraard bijzonder duurzaam. Voortstuwing door een motor op elektriciteit betekent minder belasting voor de leefomgeving van mensen, dieren en planten.  Naast dat het varen duurzaam is, is het ook goed voor uw portomonee door dat uw boot aanzienlijk minder onderhoudsbeurten nodig heeft.

Waarom een elektrische boot kopen?

Waarom koopt u een elektrische boot? Vooral omdat het genieten is. Daarnaast biedt uw elektroboot nog vele extra voordelen:

  • het is stil, je hoort het klotsen van het water tegen de boot en de eenden kwaken
  • je ruikt de natuur en niet de diesel- of benzinedampen
  • betrouwbaar, een elektromotor heeft maar 2 bewegende delen
  • onderhoud is eenvoudig, geen olie vervangen of winterklaar maken
  • goedkoop in gebruik, voor 1 euro een dag varen
  • de elektromotor gaat bewezen langer mee dan een verbrandingsmotor

Elektrisch vs diesel 

De afgelopen jaren zien je de trend onstaan dat er steeds meer elektronische boten op de markt gebracht worden. Met name in de verhuur sector stapt men veel over naar deze vorm van varen en zien we dat deze boten met gemak 8 uur rondvaren zonder dat de accu’s bij geladen hoeven te worden. Elektronisch varen wordt dus steeds populairder. Elektronische boten brengen een aantal voor- en nadelen met zich mee vergeleken met de traditionelere diesel motor.

De meest bekende punten zijn dat de hybride systemen meestal net iets duurder zijn dan een sloep met een traditionele diesel. Echter zit er tegenwoordig, tussen de volledig elektrisch varende uitvoering en de diesel uitvoering, vaak nauwelijks meer een prijs verschil. Doordat de volledige elektrische systemen steeds beter worden zien we dat er in de kleine boten, zoals de sloepen, tegenwoordig nog nauwelijks hybride systemen worden ingebouwd en dat men gelijk voor volledig elektrisch kiest.

Wilt u meer weten over elektrisch varen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *