Botenbouwer

Een botenbouwer moet aan veel voorwaarden voldoen om een goede reputatie op te bouwen. Uiteindelijk is dat ook waar we ons bij EvensDesign veelvuldig mee bezighouden. We stellen onszelf als doel om iedere klant tot 100% tevredenheid te helpen. Pas als u namelijk volledig tevreden bent met uw boot, hebben wij ons werk goed gedaan. Dat is waar we als botenbouwer voldoening uithalen.

Wat is een professionele botenbouwer?

Zoals de naam al zegt, houdt een professionele botenbouwer zich bezig met het bouwen van vaartuigen. Bij EvensDesign richten we ons specifiek op open boten die men gebruikt voor het plezier. 

Plezierboten vragen daarbij een vrij speciale aanpak. De focus ligt namelijk grotendeels op zaken als snelheid en comfort. Ook is een luxe uitstraling voor veel mensen erg belangrijk. 

Het is onze visie om de botenbouw op een revolutionaire wijze als dienst aan te bieden. Namelijk door het voor iedereen mogelijk te maken om de ultieme droomboot te laten bouwen. Een boot die op ieder mogelijk vlak aan persoonlijke wensen voldoet. 

Waarom voor EvensDesign kiezen als botenbouwer?

Wanneer we dan gaan kijken naar wat EvensDesign als botenbouwer zo speciaal maakt, dan komen we al snel uit bij een aantal belangrijke punten. Het is de combinatie van deze punten die boekdelen spreekt. We zien dat veel van onze klanten dit waarderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om: 

 • Gebruik duurzaam materiaal: Als moderne botenbouwer maken we gebruik van zeer duurzaam materiaal. We hebben het dan over aluminium. Dit is namelijk een zeer licht materiaaltype, dat tegelijkertijd zeer sterk is. Het is bestand tegen invloeden van de zon én het water. Zo zal het bijvoorbeeld niet roesten of vervagen. Sterker nog; een aluminium boot behoudt heel lang z’n waarde. Daarmee is dit een slimme investering. Een lichte, snelle en zeer sterke boot. Meer kunt u zich niet wensen.
 • Beschikbaarheid configurator: Daarbij werken we bij EvensDesign als professionele, moderne botenbouwer met een online beschikbare boot configurator. Hiermee gaat u heel gemakkelijk aanpassingen maken aan uw persoonlijke boot. Verander bijvoorbeeld de kleur of het vloertype. In één oogopslag ziet u hoe een potentiële verandering er in de praktijk uit komt te zien. Dit is een ideale manier om vorm te geven aan uw wens. Door het echt voor u te zien, voorkomt u dat u onnodige fouten begaat. Dat u bijvoorbeeld uiteindelijk bent opgescheept met een design dat het nét niet helemaal is.
 • Vele keuzeopties in design: Wat dan direct opvalt, is dat u veel keuzeopties heeft qua design. In de boot configurator ziet u precies wat er allemaal mogelijk is. De verscheidene designopties laten u een boot echt volledig naar wens maken. Van uw favoriete kleur tot aan het vloertype waar u van houdt. En dat is nog lang niet alles. Daarmee creëert u dus vrij makkelijk een unieke boot. Een design waar er op de wereld maar één van bestaat. Uw boot is dan ook echt uw boot. Niemand anders vaart rond in een boot met de betreffende configuraties. Daarmee kiest u niet voor massaproductie, maar voor individuele optimalisatie.
 • Verschillende typen boten: Daarbij zijn er veel verschillende typen boten. Van een tender en een sloep tot aan een speedboot en een jacht. Allemaal hebben ze net een ander doeleinde. Bepaal daarom ook voor uzelf waar u precies naar op zoek bent. Heeft u behoefte aan een supersnelle, wendbare boot? Dan is een speedboot waarschijnlijk de meest logische keuze. Is het idee juist om een wat rustigere, comfortabele boot aan te schaffen? Dan komt u eerder uit bij bijvoorbeeld een sloep of een jacht. De opties zijn er in ieder geval bij EvensDesign. Hoe dan ook helpen we u graag verder.
 • Elektrische boten: Elektrische boten zijn toch wel de toekomst van vaartuigen. Net zoals dit het geval lijkt te zijn bij auto’s. Elektrische boten zijn simpelweg veel duurzamer dan andere opties. En als botenbouwer dragen we graag ons steentje bij aan een betere wereld. Een wereld waarin we plezier combineren met een positieve bijdrage aan het milieu. Elektrische aluminium boten vinken daarmee in één klap een hoop wensen af. Niet alleen zijn ze beter voor het milieu, maar ze gaan nog eens extra lang mee ook. Alles komt daarmee in dit type boot samen.
 • Meer informatie beschikbaar: Bij EvensDesign geloven we als botenbouwer in hulp op maat. Zoals gezegd, voldoen we graag aan uw individuele wensen. Daar hoort bij dat we altijd klaar staan om u van advies te voorzien. Zit u bijvoorbeeld met specifieke vragen? Bijvoorbeeld met betrekking tot de keuzes die u moet maken qua design, grootte of type van de boot? Dan zijn we altijd bereikbaar om u hierin te begeleiden. We doen graag een beroep op onze expertise om u de optimale keuze te laten maken. U heeft dan nog in lengte van jaren maximaal plezier van uw laatste aankoop. 

Voordelen van zelf boot ontwerpen

Een boot zelf ontwerpen, komt met een aantal zeer unieke voordelen. Lang niet iedereen heeft namelijk de kans gehad om dit te doen. Vaak zijn booteigenaren afhankelijk geweest van datgene wat de producent aanbiedt. In tegenstelling tot een boot ontwerpen, moet men dan genoegen nemen met wat er beschikbaar is. Men is dan gedwongen bepaalde compromissen te sluiten. 

Bij EvensDesign pakken we dit fundamenteel anders aan. Wij schotelen u alle opties voor. Vervolgens profiteert u van de voordelen die hierbij horen: 

 • Perfect design: Iedereen heeft een unieke smaak. In de boot configurator komt u er dan al snel achter dat u eenvoudig het perfecte design samenstelt. Bijvoorbeeld met betrekking tot het kleurgebruik. Daarmee voelt u zich ook echt thuis in uw gloednieuwe, eigen boot. Een boot waarvan ook uw vrienden en familieleden direct zien dat die van u is.
 • Optimaal comfort: Optimaal comfort staat daarbij centraal. Door middel van de juiste bekleding zorgen we ervoor dat u aan comfort niets ontbreekt. Van top tot teen heeft de boot alles te bieden wat u nodig heeft. Het is namelijk wel de bedoeling dat u iedere keer weer de tijd van uw leven heeft op de boot. Dat is in ieder geval de insteek.
 • Juiste grootte: Tot slot hechten we veel waarde aan de juiste grootte. We begrijpen als botenbouwer namelijk dat ook u dat als geen ander doet. Een boot ontwerpen, biedt dan een uitgelezen kans om de boot van een perfecte grootte te kopen. Eentje die precies voldoende ruimte heeft voor uzelf en eventuele familieleden en vrienden die u graag meeneemt op een vaartocht. Welk type boot past hier het beste bij? 

De toekomst van de botenbouw

Qua toekomst van de botenbouw lijkt het erop dat 2 ontwikkelingen centraal gaan staan. Als een van de meest ervaren botenbouwers zien we dat deze trends zich de afgelopen jaren hebben gevormd. Het gaat dan om de volgende punten: 

 • Zelf boot ontwerpen: Een boot ontwerpen biedt veel meer mogelijkheden voor ieder individu. Dit stelt ons als botenbouwer in staat om een product af te leveren wat volledig naar wens is. Hiermee nemen we een hoop frictie bij potentiële klanten weg. Normaal zijn mensen namelijk niet altijd bereid om bepaalde compromissen te sluiten. Nu we iedereen de optie bieden om zelf de boot te ontwerpen, is dat verleden tijd. Ontwerp de boot online volledig zoals u het graag ziet. Wij doen de rest.
 • Elektrische boten: Tegelijkertijd zijn elektrische boten enorm in opkomst. Zoals eerder al aangegeven, is dit een duurzaam alternatief voor boten die op fossiele brandstoffen rijden. Elektrische boten hebben bijvoorbeeld veel minder uitstoot. Bovendien levert u niet in op andere gebieden. Het is met zekerheid te stellen dat elektrische boten in toenemende mate superieur beginnen te worden aan de concurrentie. Net zoals deze ontwikkeling bij auto’s inmiddels in gang is gezet, is dit ook bij boten het geval. Neemt u graag deel aan deze revolutie? Kies dan voor één van de elektrische boten van EvensDesign! 

Nu een botenbouwer inschakelen

Een botenbouwer inschakelen, is tegenwoordig bijzonder makkelijk. Althans, dat is wat we bij EvensDesign proberen te bereiken. 

Aan de ene kant doen we dit bijvoorbeeld door volledigheid van informatie aan te bieden. Op onze website leest u eenvoudig alles terug over de typen boten die we hebben. Van de unieke specificaties tot aan de voordelen die er bij komen kijken. Zodoende heeft u een totaalbeeld van de opties in deze sector. En mochten er nog vragen zijn, dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen. 

Verder doen we als professionele botenbouwer ons uiterste best om u ook beelden te tonen van de boot die u mogelijk gaat bestellen. Dit vindt u terug in onze speciale boot configurator. Iedere verandering die u maakt aan de conceptboot, wordt in real time aangepast. Een visuele representatie van precies datgene dat u laat bouwen, is daarmee altijd beschikbaar. 

Heeft u dus het idee dat dit is wat een botenbouwer moet bieden? En wilt u op de korte termijn een boot laten bouwen door een professionele partij? Dan is dit een uitstekend moment om actie te ondernemen. We kijken ernaar uit om op korte termijn bericht te ontvangen van uw specifieke wensen. Vervolgens kunnen we wij doen waar we goed in zijn. 

Bent u op zoek naar een botenbouwer ? Neem gerust eens contact met ons op.