SPEEDBOTEN

Een aluminium speedboot kopen, is de wens van menig persoon. Er gaat maar weinig boven het gevoel van supersnel over het water razen. Met een goede speedboot is dit heel goed mogelijk. Bij EvensDesign gaan we bovendien nog een stap verder. We bieden u een speedboot aan die van begin tot eind volledig naar uw wens is. Als botenbouwer geven we u namelijk de kans om deze grotendeels zelf samen te stellen.

Wat is een aluminium speedboot?

Een aluminium speedboot is een snelle, open boot met een buitenboordmotor. Er zijn zeer veel verschillende manieren om een dergelijke boot te bouwen. Met dit type boot is het mogelijk om vrij hoge snelheden op het water te bereiken. Ze zijn namelijk speciaal zo gebouwd om dit mogelijk te maken. Met een relatief licht gewicht, een hoog vermogen en minimale weerstand. Cruciale ingrediënten van een aluminium speedboot van hoge kwaliteit.

Voordelen van een aluminium speedboot

De speedboot valt binnen de expertise van EvensDesign. Als botenbouwer voeren wij geregeld de bouw van een speedboot in opdracht uit. Zeker de aluminium speedboot is daarbij erg in trek. Er kleven namelijk veel voordelen aan het kiezen voor dit type materiaal. Zeker met betrekking tot het bereiken van relatief hoge snelheden. De voordelen op een rijtje: 

  • Extra licht gewicht: Aluminium is bijzonder licht materiaal. Dit heeft te maken met de lage dichtheid. Desondanks is het tegelijkertijd wel bijzonder sterk. Vandaar dat het ideaal materiaal is om voor de bouw van een speedboot te gebruiken. Het is alleen al 3 keer zo licht als staal. Hoe lager het gewicht is, hoe hoger de snelheid van de boot. Bij een gelijk vermogen is het handig om het gewicht van een speedboot tot een minimum te beperken. Uiteraard volgens de richtlijnen die het veilig maken. Bij EvensDesign ligt onze focus daarom op een aluminium speedboot. 
  • Minimale weerstand: Tegelijkertijd heeft u bij een aluminium speedboot te maken met minimale weerstand. Zo letten we er als botenbouwer speciaal op dat de onderkant van de boot optimaal door het water klieft. Daarmee doet het water zo min mogelijk dienst als weerstand voor de boot. Dit helpt enorm bij het bereiken van hogere snelheden. Ook is er bij een elektrische boot dan (veel) minder stroom nodig.
  • Speedboot op maat: Uiteindelijk is het onze insteek om voor een aluminium speedboot op maat te zorgen. In plaats van te kiezen voor massaproductie, richten wij ons juist op individuele optimalisering. We zijn enorm benieuwd naar uw specifieke wensen. Aan de hand daarvan gaan we over tot het bouwen van de boot. Zodoende krijgt u de beschikking over een aluminium speedboot die op geen enkele wijze iets te wensen overlaat. Een aluminium speedboot waarbij u geen compromissen hoeft te sluiten. Ieder onderdeel is precies zoals u het hebben wilt.
  • Online te ontwerpen: Wist u dat u met onze boot configurator volledig online uw boot kunt samenstellen? Een volledig gepersonaliseerde speedboot kopen, doet u zo op een revolutionaire wijze. U ziet in real time de wijzigingen toegepast worden. Hierdoor krijgt u in één klap een veel beter beeld bij de mogelijkheden van een aluminium speedboot. Pas bijvoorbeeld eenvoudig de kleur en het vloertype aan. Om maar een aantal voorbeelden te noemen. Hoe ziet uw ideale aluminium speedboot eruit?
  • Lang behoud waarde: Een fijne bijkomstigheid van het gebruik van aluminium als materiaal is dat de boot lang z’n waarde behoudt. Aluminium is namelijk bijzonder duurzaam. Zo heeft water geen negatief effect op aluminium. Het gaat bijvoorbeeld niet roesten. Bovendien verkleurt het zelfs niet onder invloed van UV-straling. Ook na een aantal jaar is de boot daarom nog veel geld waard. Zeker een voordeel om mee te nemen bij het kiezen van het materiaal. 

Nu een speedboot kopen

Heeft u dus altijd al in uw eigen speedboot willen varen? En laat u de bouw dan het liefst over aan een ervaren, professionele botenbouwer? Dan staan we bij EvensDesign direct klaar om u verder te helpen. Neem een kijkje in de boot configurator of neem even contact met ons op voor additionele vragen. Zo duurt het nooit lang alvorens we het project al voor u realiseren. Binnen een mum van tijd scheurt u over het water! 

Bent u naar een aluminium speedboot? Neem gerust eens contact met ons op.