Onderhoud aluminium boot

Het onderhoud van een aluminium boot is een van de belangrijkste onderdelen. Voor veel mensen is dit een cruciale factor om wel of niet te investeren in een vaartuig. Uiteindelijk wilt u namelijk natuurlijk wel dat het prettig is om er eigenaar van te zijn. Bijvoorbeeld doordat er sprake is van minimaal onderhoud. Bij deze gaan we graag dieper in op het onderwerp. 

Wat is een aluminium boot?

Zoals de naam al aangeeft, is een aluminium boot een vaartuig dat voornamelijk uit aluminium bestaat. In veel gevallen gaat het dan om een aluminium sloep of een aluminium tender. Dit zijn boten die momenteel erg populair zijn. Bekende eigenschappen zijn: 

  • Relatief snel
  • Zeer wendbaar
  • Duurzaam

Het is dan ook niet vreemd dat er momenteel sprake is van een hype rondom deze boten. Maar hoe zit het nu precies met het onderhoud?

Waaruit bestaat onderhoud aluminium boot?

Het onderhoud van een aluminium boot is één van de grootste pluspunten van dit type boot. Ze zijn namelijk nagenoeg onderhoudsvrij. Voor veel geïnteresseerden in een eigen boot is dit natuurlijk goed nieuws. 

Het is dan ook niet voor niets dat we bij Evensdesign kiezen voor aluminium als hoofdmateriaal voor onze boten. Dit levert enkele goede voordelen op: 

  • Hoge weerbaarheid: De hoge weerbaarheid van aluminium betekent dat deze boten niet snel beschadigd raken. Met andere woorden; ze kunnen heel goed tegen een stootje. Dit is zeker in open water natuurlijk mooi meegenomen. U hoeft dan niet met een bepaald gevoel van angst het water op te gaan.
  • Lange levensduur: Tegelijkertijd heeft aluminium een zeer lange levensduur. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat het niet snel gaat roesten. Het is materiaal dat goed bestand is tegen blootstelling aan water. Wel fijn voor een boot!
  • Licht & snel: Tot slot is aluminium van nature erg licht materiaal. Dit is dan weer mooi meegenomen om een hoge snelheid met de boot te bereiken. Met een enigszins krachtige motor is er zo veel mogelijk. 

Bent u qua onderhoud van een aluminium boot dus op zoek naar een nagenoeg onderhoudsvrij model? Dan zit u bij ons helemaal goed. We helpen u graag zoveel mogelijk bij het ontwerpen en bouwen van uw droomboot. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze 3D boot configurator. U stelt hiermee heel makkelijk uw perfecte boot samen! 

Meer informatie over Onderhoud

Bent u geïnteresseerd in deze boot ? Neem gerust eens contact met ons op.