Waarom aluminium boot kopen

Een aluminium boot kopen, doet u om verschillende redenen. Het materiaal aluminium is namelijk zeer geschikt om bij de bouw van een boot te gebruiken. Dit heeft te maken met een aantal specifieke eigenschappen van een aluminium boot. Het gaat hierbij om: 

  • Duurzaam: In de eerste plaats is een aluminium boot duurzaam. Zo gaat het materiaal niet alleen lang mee, maar bevat het ook nog eens geen giftige stoffen. Dit betekent dus dat u met een aluminium boot aan het milieu denkt. Ook vanwege het feit dat aluminium boten erom bekend staan lang hun restwaarde te behouden. En wanneer iets financieel gezien nog veel waarde heeft, dan blijft het lang in gebruik. Een extra reden dus waarom het bijdraagt aan een goed milieu.
  • Gaat niet roesten: Tegelijkertijd gaat je aluminium boot van EvensDesign ook niet roesten. Dit type materiaal is volledig bestand tegen water. Zo hoeft u de boot dus na gebruik nooit uit het water te halen. En ook bij relatief extreme weersomstandigheden is er geen reden om te denken dat u er schade aan de boot aan overhoudt. Zelfs UV-stralen zijn niet in staat om aluminium aan te tasten. Had u hier dus wellicht zorgen om? Dan is dat bij deze niet meer nodig.
  • Brandveilig: Wist u dat een aluminium boot verder erg brandveilig is? Het gaat hier namelijk om een niet brandbaar materiaal. Pas bij een temperatuur van boven de 600 graden begint het te smelten. Men creëert er dan ook geregeld brandwerende oplossingen mee. Veel veiliger dan een aluminium boot gaat u het dus niet krijgen.
  • Licht: Verder is dit materiaal ook erg licht. Dit is het gevolg van de lage dichtheid. Zo is aluminium bijna 3 keer lichter dan bijvoorbeeld staal. Daarmee is een aluminium boot veel makkelijker te verplaatsen dan boten van andere materialen. Ideaal om bijvoorbeeld te besparen op het verbruik van stroom.
  • Onderhoudsvriendelijk: Tot slot zijn aluminium boten bijzonder onderhoudsvriendelijk. Gezien dit materiaal niet gaat roesten of rotten, heeft u er maar weinig omkijken naar. Het geheel gaat bijzonder lang mee. Af en toe een doekje over de boot zelf halen is al voldoende om alles er zo goed als nieuw uit te laten zien. 

Welke aluminium boot opties zijn er?

Is het uw wens om voor een aluminium boot te kiezen? Dan is het nog even belangrijk om te bepalen om wat voor type boot het nu precies gaat. Want ook hierin stellen we ons veelzijdig op. Er is niet maar één type aluminium boot waaruit u kunt kiezen. In tegenstelling zelfs, we bieden de volgende aluminium boot opties: 

  • Aluminium sloep: De aluminium sloep is een van de meest populaire modellen van de boot. Dit is een echte plezierboot waarin u voldoende ruimte heeft om te zitten en te bewegen. De aluminium sloep is een van de boten die we als botenbouwer geregeld bouwen.
  • Aluminium tender: Een aluminium tender boot is wat slanker en vaart sneller dan een sloep. Een tender sloep is als het ware een combinatie van beiden. Een upgrade van de normale sloep. De stijgende vraag naar een aluminium tender is een duidelijke trend.
  • Aluminium speedboot: Een aluminium speedboot is ideaal wanneer u graag snel over het water vaart. De Speedster is een mooi voorbeeld van een aluminium speedboot. Denk dan aan de Speedster 653 of de Speedster 853.
  • Aluminium jacht: Jachtontwerp is een van de zaken waar EvensDesign zich als botenbouwer mee bezig houdt. Een aluminium jacht valt dan ook zeker binnen de mogelijkheden. Jachten zijn over het algemeen een wat grotere vorm van de plezierboot. 

Zo zijn er dus talloze keuzeopties wat de aluminium boot betreft. Voor een duidelijk beeld van de specifieke voordelen van ieder type boot, is het aan te raden om te navigeren naar de specifieke pagina’s per boot. U komt er dan tot in detail achter wat ieder type boot te bieden heeft. 

Aluminium boot te koop

Bij EvensDesign hebben we zo voor iedereen een aluminium boot te koop. Bij iedere opdracht kijken we altijd specifiek naar wat uw wensen. Wij willen als botenbouwer uiteindelijk een aluminium boot bouwen die alles heeft wat u van een boot verlangt. 

Daarmee bieden we een aluminium boot te koop aan voor iedereen. Een boot waar u nog in lengte van jaren maximaal plezier aan gaat beleven. Wilt u een aluminium boot kopen ? Neem dan zeker even een kijkje bij onze Speedster 653.

Meer informatie over Boot kopen

Bent u opzoek naar een aluminium boot? Neem gerust eens contact met ons op.