Onderhoud aluminium tender

Benieuwd naar welk onderhoud een aluminium tender nodig heeft? Dan staan we bij deze graag even bij dit onderwerp stil. Bij Evensdesign houden we ons namelijk op dagelijkse basis bezig met alles wat bij het ontwerpen en bouwen van de aluminium tender komt kijken. Om die reden bent u in de staat de informatie aan te nemen van een echte expert. 

Wat is een aluminium tender?

Een aluminium tender is een ware alleskunner onder de boten. Dankzij het slimme design van dit type boot, is deze geschikt voor een groot aantal doeleinden. Tegelijkertijd merken we dat vooral pleziertochten daarbij de meest gekozen toepassing zijn. 

Een snel, wendbaar, licht en duurzaam type boot is ideaal in de tijd waarin we nu leven. Het staat voor vrijheid op het water. Is dat toevallig waar u op dit moment naar op zoek bent? 

Waaruit bestaat onderhoud aluminium tender?

Het onderhoud van een aluminium tender is belangrijk om over na te denken. Bij de aankoop van dit type boot krijgt u hier namelijk wel mee te maken. Dus om hoeveel onderhoud gaat het dan eigenlijk precies? 

In één woord; weinig. 

Een aluminium tender staat er namelijk om bekend dat deze vrijwel onderhoudsvrij is. Het hele ontwerp is erop bedacht om het gebruik van deze boten zo comfortabel mogelijk te maken. U hoeft dus slechts minimaal moeite te doen om de boot in een goede staat te houden. Dit heeft grotendeels te maken met de belangrijkste eigenschappen van aluminium: 

  • Zeer weerbaar: Allereerst is aluminium zeer weerbaar. Het is heel goed bestand tegen een stootje. Zelfs wanneer het bijvoorbeeld zware hagelbuien betreft. Er ontstaan niet snel beschadigingen, waardoor u met een veilig gevoel het water op gaat.
  • Licht: Tegelijkertijd is aluminium vrij licht. Dit is dan ook één van de redenen waarom een aluminium tender zo snel en wendbaar is. Ook dit helpt natuurlijk mee met het minimaliseren van onderhoud. U hebt meer vrijheid op het water. Er is sprake van minder frictie.
  • Lange levensduur: Tot slot heeft aluminium van nature een lange levensduur. Het begint bijvoorbeeld niet snel te roesten. Zodoende gaat u er nog in lengte van jaren van genieten. Is dat niet het ideale scenario? 

Bent u dus een voorstander van minimaal onderhoud? Dan klinkt het onderhoud van een aluminium tender u waarschijnlijk als muziek in de oren. Pak nu onze online ontwerptool erbij en ga direct aan de slag om uw droomboot samen te stellen! 

Bent u geïnteresseerd in deze boot ? Neem gerust eens contact met ons op.