Onderhoud aluminium sloep

Het onderhoud van een aluminium sloep is logischerwijs een belangrijk onderwerp. Wanneer u namelijk besluit een boot te kopen, wilt u wel weten hoeveel onderhoud hierbij komt kijken. Vandaar dat we bij deze graag even bij dit onderwerp stilstaan. Zo zijn we in staat u volledig te informeren. 

Wat is een aluminium sloep?

Een aluminium sloep is een snelle, kleine en wendbare boot. Dit type boot is uitermate geschikt voor pleziertochten op het water. Bijvoorbeeld op een zonnige dag, wanneer u graag met vrienden en/of familie van het lekkere weer geniet. 

Waaruit bestaat onderhoud aluminium sloep?

Net als bij iedere andere boot is er de neiging om snel aan het onderhoud van een aluminium sloep te denken. Want wat komt hier nu allemaal bij kijken? 

Hier kunnen we in de basis kort over zijn; een aluminium sloep is nagenoeg onderhoudsvrij. Zo hoeft u deze bijvoorbeeld niet te verven en is het niet nodig om antifouling aan te brengen. Dit heeft te maken met enkele handige eigenschappen van het aluminium zelf: 

  • Weerbaar: Aluminium is van zichzelf erg weerbaar. Dit is automatisch goed nieuws, aangezien het betekent dat de boot goed tegen een stootje kan. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijk extra onderhoud. Bijvoorbeeld bij contact met takken of de kant.
  • Lange levensduur: Ook heeft een aluminium sloep van nature een lange levensduur. Aluminium is namelijk ook erg sterk. Het begint bijvoorbeeld niet op den duur te roesten. Hierdoor blijft het zonder onderhoud een lange tijd in een goede staat.
  • Licht: Tot slot is aluminium erg licht. Dit maakt het zeer geschikt voor een toepassing in een boot. Dankzij het lichte gewicht is de boot namelijk snel, zonder dat het daarbij inlevert op kracht. 

Qua onderhoud van een aluminium sloep heeft u dus absoluut geen zorgen. Het gebrek aan de behoefte van onderhoud is één van de grote pluspunten van de aluminium sloep. Zit u er op dit moment dus aan te denken om een dergelijke boot aan te schaffen? Dan helpen we u hier bij Evensdesign graag mee verder. Aangezien het onze expertise betreft, is het ontwerpen en bouwen geen enkel probleem. Pak nu de innovatieve ontwerptool erbij en ga direct aan de slag! 

Bent u geïnteresseerd in deze boot ? Neem gerust eens contact met ons op.